ADRESA

BiH, Sarajevo 71000
ul. Štrosmajerova br. 1

IZGRADNJA BKC-A U SREBRENICI

Srebrenica, 23.09.2013. god. – Nakon svečanog polaganja kamena temeljca za izgradnju Bošnjačkog kulturnog centra u Srebrenici prije dva mjeseca koji su položili  predsjednik Svjetskog Bošnjačkog Kongresa reisu-l-ulema emeritus dr. Mustafa Cerić i predsjednik Skupštine Kongresa sandžački muftija Muamer ef. Zukorlić sa radošću obavještavamo širu javnost da su danas započeti prvi radovi na izgradnji BKC-a.

U narednih nekoliko mjeseci bit će izgrađen Bošnjački kulturni centar na tri sprata nivoa od najmodernijih materijala ukupne površine 444 m².

u prizemlju će biti poslovni prostori, na spratu apartmani za prenoćište gostiju, dok je treća etaža, namjenjena za mini dvoranu sa kapacitetom 12-140 mjesta, odnosno salu u kojoj će se održavati kulturni sadržaji, promocije, prezentacije, seminari itd.

Bošnjački kulturni centar u Srebrenici, bit će sjedište svih Bošnjačkih udruženja u BiH, a pretpostavlja se da će u mjesecu Ramazanu biti prvi iftar u novosagrađenom Bošnjačkom kulturnom centru i da će se objekat završiti do jula mjeseca naredne godine.

Oduševljenje mještana je vidno , a pomoć  organa lokalne samouprave i Islamskezajednice u Srebrenici  nije izostala ni ovaj put.