ADRESA

BiH, Sarajevo 71000
ul. Štrosmajerova br. 1

PONOSNI NA DOMOVINU, BOSNU I HERCEGOVINU

Bošnjačka nacionalna fondacija će nastaviti finansiranje projekta (Ponosni na domovinu – BiH), koji ima za cilj vraćanje vjere u Bosnu i Hercegovinu svima onima kojima je poljuljana u godinama iza nas i podsjećanje mladim ljudima koji nisu imali prilike doživjeti našu domovinu kao zemlju vrijednu ponosa i ljubavi, jer je vide u ranama koje trenutna politička situacija pravi na svim poljima.

Želja nam je da pokažemo ljudima da se imaju čime ponositi i osjetiti se ponosni zato što su stanovnici ove predivne zemlje.

Želimo podsjetiti da je partiotizam ono što je vrijedno divljenja i da je, bez obzira ko smo, čime se bavimo, za koga navijamo ili ne navijamo, naša Bosna i Hercegovina ono čime trebamo biti ponosni.

Projekat je apsolutno odvojen od politike bilo koje partije ili pojedinca i nema za cilj polemisanje o Bosni i Hercegovini kao državi, već domovini kojoj svi pripadamo.

U kratkoj formi trajanja oko 1 minute, poznate ličnosti iz kulturnog, sportskog i uopšte javnog života, te kasnije i širi krug “običnih ljudi” reći će svoje razloge zašto vole svoju domovinu i zašto su ponosni na nju.

Cilj projekta je da podsjetimo ljude da žive u prelijepoj zemlji i da je ovo zemlja čije će ime sutra njihova djeca sa ponosom izgovarati.

Iskreno se nadamo da dijelimo osjećaj patriotizma i ideju da je naša domovina vrijedna ovakvog poduhvata i da ćemo zajedničkim snagama postići cilj da naša mladost ima razloga biti ponosna na svoju domovinu.

Napominjemo da je projekat nekomercijalnog karaktera, te u sadržaju projekta ni na koji način neće učestvovati niko izp olitičkog života zemlje, kao ni da ni na koji način neće biti promovisana nikakva druga ideja osim ljubavi prema domovini.

Zasigurno jedna od najkarizmatičnijih sportskih ličnosti u Bosni i Hercegovini naglašava lijepu misao o svojoj domovini  Bosni i Hercegovini. On je učen da se domovina voli. Menadžer šampiona i osvajača Kupa BiH, Amar Osim u Ponosni na domovinu.

Projekat „Ponosnina domovinu” je doprinos i podrška svim bh. patriotama od strane agencije „Source”, a ljepotu i vrijednost projekta je od samog starta prepoznala Bošnjačka nacionalna fondacija, te medijski partneri FACE TV, OBN, HAYAT, PINK BH, RTV Cazin, RTV Vogošća, radio BA, radio Cazin, radio Vogošća, internet portali source.ba, haber.ba, doznajemo.com, bh-news.com, infobar.ba, seebiz.net.

Kompletne materijale iz projekta možete pogledati na sljedećem linku.

http://www.youtube.com/user/ponosninadomovinu