Održana sjednica Upravnog odbora BNF-a, budžet u odnosu na prošlu godinu uvećan 107%

0

U sjedištu bošnjačkih nacionalnih institucija u Sarajevu održana je redovna sjednica Upravnog odbora BNF-a na kojoj je predsjednik muftija Abdurrahman Kujević iznio finansijski kao i izvještaj o radu popraćen prezentacijom o aktivnostima tokom godine koja je iza nas.

Ovu godinu je obilježila reorganizacija odbora BNF-a u domovini i dijaspori kao i veliki broj aktivnosti na naučnom i kulturnom polju čiji je finansijski pokrovitelj Bošnjačka nacionalna fondacija.

Budžet BNF-a je u odnosu na prošlu godinu povećan 107 % što je naišlo na svesrdnu podršku svih članova Upravnog odbora.

Izvještaj o svojim aktivnostima su podnijeli i predsjednici odbora BNF-a iz zemalja zapadne Evrope koji su također prisustvovali sjednici.

Bošnjačka nacionalna fondacija iz dana u dan opravdava svoje osnivanje i časno ispunjava svoju misiju obezbjeđujući nesmetano funkcioniranje Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti BANU-a, Matice bošnjačke i ostalih temeljnih nacionalnih institucija koje su od vitalnog značaja za Bosnu, Sandžak, Bošnjake i sve ljude uopće.

Amanet rahmetli Akademika Muftije Muamera Zukorlića je da njegov slobodarski diskurs nastavimo gajiti sve do Sudnjeg dana. Tim stazama čvrsto korača i Bošnjačka nacionalna fondacija čiji je on utemeljitelj.

Gospodaru, učvrsti nas na istini i pravdi sve dok Te ne sretnemo a tada nam se smiluj i uvedi u džennet firdeus sa našim Muftijom i najmilijima na čelu sa Resulullahom alejhi selam.

Informativna služba BNF-a