Osnivačka skupština Bošnjačke nacionalne fondacije (BNF) Luksemburga

0

Osnivačka skupština Bošnjačke nacionalne fondacije (BNF) Luksemburga zakazana je za subotu, 6. maja, s početkom od 19:00 sati. Skupština će se održati u svečanoj konferencijskoj sali elitnog “Le Royal” hotela u samom centru grada Luksemburga.

Bošnjačka nacionalna fondacija je humanitarna, neprofitabilna, nevladina, dobrovoljna i vanstranačka Fondacija koja djeluje na teritoriji Bosne i Hercegovine, i Sandžaka, ali i u svim drugim državama u kojima žive Bošnjaci kao narod. Fondacija svoj rad zasniva na načelima humanosti, tolerantnoasti, nepolitičnosti i nediskriminaciji po bilo kojoj osnovi.

Fondacija je osnovana krajem 2011. godine s ciljem podrške projektima od nacionalnog interesa za Bošnjaka.

Unazad nekoliko godina, odgovornost predsjednika odbora BNF-a vrlo uspješno obnaša muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević. Zahvaljujući prvenstveno njegovom autoritetu i ugledu koji uživa među bošnjačkim narodom generalno, pa tako i dijaspori, u zadnjem periodu došlo je do formiranja odbora BNF i više zemalja Zapadne Evrope.

Upoznati sa dosadašnjim pozitivnim rezultatima djelovanja BNF-a, zahvaljujući čemu je finansirana realizacija vrlo važnih projekata za Bošnjake, grupa istaknutih članova bošnjačke zajednice u Luksemburgu, pokrenula je inicijativu osnivanja BNF-a u Luksemburgu. Ideja je snažno podržana od strane mnogih Bošnjaka i Bošnjakinja Velikog vojvodstva, tako da se očekuje da će svečana sala hotela “Le Royal” na dan održavanja osnivačke skupštine biti ispunjena do zadnjeg mjesta. Napomenimo još da je rezervacija mjesta obavezna, putem poruke ili poziva na broj koji je istaknut na plakati koju objavljujemo u sklopu ovog priloga.

Osnivačkoj skupštini BNF Luksemburga, u svojstvu specijalnog gosta a u neku ruku i domaćina, prisustvovat će muftija sandžački i predsjednik BNF-a hfz. Abdurrahman ef. Kujević, što za Bošnjake Luksemburga predstavlja posebnu radost. Skupu će također prisustvovati i predstavnici svih odbora BNF-a iz zemalja Zapadne Evrope.