Predsjednik BNF-a u Švedskoj: Uvijek su strijele bile upućene ka hrabrima i pobjednicima

0

Možete li nas informisati o stanju među Bošnjacima u Švedskoj? Kakav je atmosfera u džematima i nacionalnim organizacijama? Ima li jedinstva među Sandžaklijama? 

“Stanje velike razjedinjenosti i neosviještenosti kako na vjerskom tako i na nacionalnom planu. Samim tim u stanju su i neorganizovanosti, te i nezainteresovanosti za opstanak Vjere, naroda i države, istovremeno opterećeni ovosvjetskim poslovima i sticanjem imetka radi uživanja u životu na Ovom Svijetu. Uglavnom razočaran u institucije IZ, kao i u političko vodstvo u BiH”, ističe Nermin Širbić.

Kako vidite djelovanje muftije Muamera Zukorlića? 

“Djelovanje Muftije Zukorlića pratim već druže vrijeme i smatram da je čovjek od istorijskog značaja za Bošnjački narod, sa vizijom, tačno poznaje stanje naroda i zna šta mu je potrebno za oporavak i napredovanje”, poručuje naš sagovornik.

Kakva su vaša iskustva u saradnji sa organizacijama i institucijama koje je osnovao Muftija Zukorlić? 

Osnovali smo ogranak BNF-a u Švedskoj, čiji rad je u početku podržan od djela naroda. Međutim djelovanjem i opstrukcijom struja koje nisu u stanju prepoznati i podržati istinski Pravi Put ostvaren u djelovanju Muftije Zukorlića, sam uticaj i djelovanje BNF-a je u mnogome oslabljeno. No, naš Muftija je veliki borac, od njega učite samo dobre stvari i iskustva su zaista fascinantna. Neupitna je podrška iskrenih i pravih vjernika Bošnjaka. Tako će uvijek biti, posebno u dijaspori”, jasan je Širbić.

Kako komentarišete hajku koja se ovih dana vodi u bh medijima a u kojima je muftija Zukorlić prikazan kao čovjek koji teži razbiti Islamsku zajednicu i koji je pod kontorolom predsjednik Srbije Aleksandra Vučića? 

“Poredim to kao djelovanje jevrejskog naroda u kazivanjima o Vjerovjesnicima protiv tih Vjerovjesnika, a dijelom i kao djelovanje neprijatelja Islama protiv muslimana, za šta nalazimo primjere u Siri Poslanika Muhammed s a v s. Vjerujte da dobro i istina na kraju uvijek nađu put do pobjede, tako nam Gospodar obećava, pa će i laž propasti. Ona, uistinu, uvijek propadne”, podvlači naš predsjednik BNF-a za Švedsku Nermin Širbić.

Šta biste poručili Bošnjacima u Sandžaku a šta Bošnjacima u BiH i dijaspori.

“Poručujem im da se prihvate Pravog  Puta i podrže pravog lidera kojeg nam je Uzvišeni Allah iz Svoje Milosti i Mudrosti podario, ako hoćemo dobro sebi i svom narodu i generacijama koje dolaze poslije nas na Ovom i na Budućem Svijetu”, završava Širbić.