BNF suorganizator velike biznis konferencije u Sarajevu

0

Sarajevo je još jednom, kao i mnogo puta u historiji, bio centar pozitivnih dešavanja. Minulog vikenda 29. na 30. oktobar, u Sarajevu je održana Ujedinjena biznis konferencija, gdje je jedan od suorganizatora bila Bošnjačka nacionalna fondacija.

Učešće na ovoj konferenciji su uzele mnoge biznis asocijacije iz zapadne Evrope, Dubaija, kao i regiona.
Mnogi istaknuti biznismeni i pojedinci su uzeli učešće na ovoj konferenciji, čime su dodatno potvrdili smisao organiziranja jedne ovakve konferencije u Sarajevu.
Uvodničari su u svojim obraćanjima dali osvrt na socio-ekonomsku situaciju, podvlačeći koristi halal ekonomskog poslovanja, koristi zekata u reorganizaciji društva, kao i objašnjenje da ekonomski progres mora doći kroz obrazovanje, edukaciju, kao i davanje šansi da korisna ideja mora imati primat u kreiranju pozitvne slike društva.

Jedan od izlagača bio je i predsjednik Bošnjačke nacionalne fondacije i muftija sandžački Abdurahman-ef. Kujević sa svojim referatom.
Muftija je u svom obraćanju istakao da Islam potencira progres pojedinca kao i zajednice u poštenoj trgovini, potencirajući da je letargija koja je zauzela muslimane u orijentaciji prema biznisu i ekonomiji, općenito, posljedica loše interpretacije pojedinaca, a ne postulata i vrijednosti islama.
Na kraju, opći utisak je da je konferencija bila izuzetno uspješna, razmijenjena su mnoga bitna i pozitivna iskustva, poslate su poruke kosmopolitizma i postignut konsensuz da ovakve konferencije moraju postati praksa makar jednom godišnje.

Veliki doprinos za uspješnost ove konferencije dala je visoka delegacija BNF-a Njemačke na čelu sa predsjednikom gospodinom Harunom Merdićem.

Informativna služba BNF-a