BNF uručio vrijednu donaciju Opštoj bolnici Abdulah Nakaš u Sarajevu

0

Bošnjačka nacionalna fondacija kao ključna poveznica između Bošnjaka cijeloga svijeta u ovim teškim trenucima uvidjela je potrebu Opšte bolnice prim. dr. Abdullah Nakaš u Sarajevu, te je uručila donaciju u vidu pidžama i posteljina za pacijente, kao i radnih odijela za medicinsko osoblje.

Vrijednost ove donacije je 5000 eura, a njom se želi, kažu iz BNF-a, bar malo olakšati u ovom teškom vremenu kada je na snazi virus Covid 19.

“Sigurni smo da će ovakav vid pomoći olakšati pacijentima boravak u bolnici, kao i u radu medicinskog osoblja koje se nesebično bori i žrtvuje svoje zdravlje i svoje živote za život naših sugrađana. Ovim putem iskreno i od srca želimo da se zahvalimo svim članovima i prijateljima BNF-a koji nam nesebično pružaju podršku u našem radu i bez čije pomoći mi ne bismo mogli realizovati ovaj, kao ni brojne druge projekte. Također, u ime BNF-a i našeg predsjednika hfz. Abdurrahmana ef. Kujevića svim muslimanima širom svijeta želimo da čestitamo Ramazan šerif mubarek olsun. Da ove mubarek dane provedete u miru, zdravlju i blagostanju i da nastupajuće vjerske blagdane dočekate zajedno sa svojim najmilijima”, kazala je Zijada Povlakić ispred BNF-a.

Riječi iskrene zahvalnosti dolaze i od direktora, menadžmenta i uposlenika ove zdravstvene ustanove. Svaki vid pomoći je, kažu, dobro došao.

“Želio bih u ime Opšte bolnice da vam se zahvalim na ovoj vrijednoj donaciji koju ste uručili našoj bolnici. U vrijeme ove pandemije nama to puno znači. Htio bih da se zahvalim BNF-u. Zaista nemamo riječi zahvale za svakoga ko želi nešto da učini za ovu bolnicu, a posebno vi i ljudi kao što ste vi, koji ste se našli u ovim najtežim trenucima za nas da nam pomognete. U ime direktora ove ustanove, menadžmenta, svih uspolenika i u moje lično ime hvala vam još jednom od srca”, rekao je Anel Šljivo – Glavni tehničar Opšte bolnice Abdulah Nakaš.