Delegacija BNF-a u posjeti džematu “Ikre” u Minhenu

0

Visoka delegacija Bošnjačke nacionalne fondacije koju su činili muftija Abdurrahman Kujević – predsjednik, mr. Harun Merdić – predsjednik BNF-a za Njemačku i gospodin Ensar Kuč – član, posjetili su džemat “Ikre” u Minhenu. Goste su dočekali imam Sulejman ef. Čolaković i predsjednik džemata Almir Botonjić sa saradnicima.

Na samom početku delegacija je imala prilike detaljno obići cijeli kompleks, slobodno možemo reći, jednog impozantnog centra koji posjeduje sve prateće prostorije i opremu potrebnu za funkcioniranje jednog moderno organiziranog džemata. Rukovodstvo džemata je priredilo profesionalnu prezentaciju organizacione strukture džemata kao i cjelokupnog rada i djelovanja.

Muftija Kujević i ostali članovi delegacije nisu krili impresije zbog svega onoga što su imali prilike vidjeti, podvalečeći, da ovaj džemat može biti urnek svim našim ljudima u domovini i dijaspori kako se podižu institucije na zdrave osnove u duhu naše bogate kulturne baštine, a sve to za interes islama, muslimana i općenito svih dobrih ljudi.

U drugom dijelu sastanka gospodin Harun Merdić je predstavio viziju, misiju, rad i rezultate jedne od najvažnijih nacionalnih institucija Bošnjačke nacionalne fondacije (BNF) podvlačeći obavezu svakog Bošnjaka i Bošnjakinje da bude u svakom smislu podrška razvojnim projektima koje realizira BNF kroz redovno članstvo i članarinu te adekvatne vanredne donacije za važne poduhvate.

Predstavnici džemata “Ikre” su izrazili zadovoljstvo da postoje uvezani pojedinci kroz organizacije poput BNF-a koji su predano posvećeni jačanju naše domovine, Bosne i Sandžaka ali i svih zemalja gdje živi naš narod.

Informativna služba BNF-a