Bošnjačka nacionalna fondacija poziva javnost u Bosni i Hercegovini i Njemačkoj da zaustave Schmidta u namjeri da napravi nove nacionalne podjele

0

Najave da će visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu, gospodin Christian Schmidt, izaći u susret modelu izmjena izbornog zakona po mjeri Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), a koje su u suprotnosti sa evropskim demokratskim normama u koje se međunarodna zajednica zaklinje, od nas zahtijeva najveći nivo ozbiljnosti jer takvo nešto bilo bi ozbiljan udar na državu Bosnu i Hercegovinu i sve njene građane.

Ispunjavanjem zahtijeva jedne političke opcije, legalizirali bi se protjerivanja, zločini i druga nečovječna postupanja prema bošnjačkom narodu, koja su u konačnici rezultirala genocidom. Učiniti ustupke politici podjela značilo bi da Evropa ne želi cjelovitu državu Bosnu i Hercegovinu u kojoj su svi njeni građani jednaki. Christian Schmidt mora shvatiti da njegove odluke mogu imati izrazito negativne posljedice po budućnost Bosne i Hercegovine, te da ukoliko napravi potez koji vodi Bosnu i Hercegovinu u dalje podjele, šalje jasnu poruku mladima da u svojoj državi nemaju perspektivnu budućnost.

Bošnjačka nacionalna fondacija Njemačke, kao nestranačka i neprofitna organizacija, poziva javnost u Njemačkoj i Bosni i Hercegovini, da učine sve u domenu svojih nadležnosti kako bi se Christian Schmidt zaustavio u namjeri da napravi trojnu etničku podjelu na teritoriji Bosne i Hercegovine, te oživi ideju Herceg-Bosne, koja je osuđena za udruženi zločinački poduhvat pred međunarodnim sudovima.

Informativna služba BNF-a