Susret sa prof. dr. Jahjom Fehratovićem

0

Predsjednik Matice Bošnjačke prof. dr. Jahja Fehratović posjetio je muftiju sandžačkog i predsjednika Bošnjačke nacionalne fondacije hafiza Abdurrahmana-ef. Kujevića, i tom prilikom uručio novi broj naučnog časopisa Ljetopis, koji je cijelim sadržajem posvećen liku i djelu rahmetli akademiku Muftiji Maumer-ef. Zukorliću.

Muftija Kujević je izrazio svoje zadovoljstvo da naš narod u Sandžaku stašava u zrelu zajednicu, koja svoj rad pretače u pisanu formu, što je odlika velikih nacija.

Sagovornici su se obostrano sjećali momenata ushićenja i radosti, neposredno pred smrt rahmetli Muftije, koji je željno iščekivao izlazak iz štampe, pod pokroviteljstvom Matice bošnjačke, prvog broja naučnog časopisa Ljetopis.

Dr. Jahja se zahvalioa muftiji Kujeviću na podršci projektima Matice bošnjačke, koju pruža BNF, koja je uspostavljena zbog nacionalnih institucija i projekata.

Drugi dvobroj časopisa Ljetopis pored Islamske zajednice, Internacionalnog Univerziteta, Stranke pravde i pomirenja, Mufty fondacije, podržala je i Bošnjačka nacionalna fondacija.

Informativna služba